Savršene usne u samo par koraka

Bez obora na dob i kulturu, usne su oduvijek bile jedan od simbola ljepote. Savršene usne,s prekrasnim oblikom, punoćom i zdravim crvenilom licu daju senzualnost. Ako pokušamo definirati savršene usne možemo ih gledati iz više kutova: idealnih omjera, teksture i volumena. Naime idealni omjer gornje prema donjoj usni je 1:2 što znaci da je donja usna dva puta deblja od gornje usne. Iako je osnovna struktura kože jednaka kod svih ljudi, tekstura kože se razlikuje, a promjena u teksturi se očituje veličinom i brojem pora, sadržajem vode i elastičnosti. Postoje brojni vanjski i unutarnji utjecaji i normalni procesi starenja koji utječu na teksturu i volumen usana. Osim ovih faktora savršene usne su glatke, podatne, njegovane i bez bora, a put do takvih usnica donosimo kroz nekoliko koraka.

Pružite im glatkoću
Započnite s pilingom usana jednom tjedno kako bi uklonili mrtve stanice. Piling pomaže u uklanjanju suhe kože i ljuskica, ostavljajući im mekima i glatkima. S pilinzima je važno biti nježan, a možete se poslužiti i mekanom četkicom za zube koja će dodatni potaknuti cirkulaciju i crvenilo usnica radi čega će izgledati zdravije. Piling će omogućiti balzamima koji se stavljaju naknadno bolje prodiranje.

Njega usana
Budući da usnice nemaju svoje žlijezde lojnice važno ih je vlažiti. Koža usana treba hidratantne i hranjive balzame. Poželjno ih je mazati barem jednom dnevno te koristiti balzame sa zaštitnim faktorom tokom ljeta kako bi se zaštitili od sunčeva zračenja. Po po noći je poželjno staviti masnije bogatije formulacije. Izbjegavati bi trebalo pepermint, odnosno mentu i eukaliptus radi njihova hlađenja koje može dodatno isušiti usne. Isušivanje i nedostatak vode temeljni je uzrok sezonske pojave ispucalih usana pa je potrebno određenim preparatima vratiti izgubljenu vodu. Usne bi trebalo mazati kremama koje sadržavaju ovlaživače poput skvalena, pčelinjeg voska, karite maslaca, glicerola, ureje i vitamina E. Trebalo bi koristiti balzame koje ostavljaju zaštitni film na usnama.

Privlačne i pune usne
Ukoliko želite trajnije postoći punije usne ili im podariti ljepši oblik i volumen, tada su hijaluronski fileri najbolji izbor. Njima se definira kontura usnica, povećava se volumen, hidratiziraju se, ublažavaju se borice i postiže se efekt ispupčenosti usnica. Prilikom pregleda procjenjuje se količina, vrsta i gustoća filera koji će dati optimalan rezultat. Važan je individualni pristup jer svake usnice su različite. U svom radu koristimo filere koji će usnicama podariti željeni volumen i naglasiti konturu poput Juvederm Volift filera te filere koji daju mekan, nježan i prirodan izgled poput Restylane Kysse i  Evanthia. Nanošenje anestetske kreme prije aplikacije, tretman čini iznimno ugodnim. Efekt traje u prosjeku od i 8 mjeseci do godinu dana. Tretman je brz, traje svega 15-ak minuta pa se naziva i tretmanom u ‘pauzi za ručak’. Ukoliko samo želite naglasiti prirodnu punoću i hidrataciju usana, korigirati asimetriju usnica, poboljšati izgled vertikalnih borica na usnama ili pak želite povećati njihov volumen ovaj tretman idealan je za Vas.