Dermapen terapija

Ubrzani tempo, stres i razni vanjski čimbenici utječu na gubitak sjaja kože, mladenačkog izgleda te pojavu kožnih nepravilnosti. Dermapen terapija mikroiglicama je odličan, sveobuhvatan tretman jer obnavlja kožu, smanjuje ili uveliko sanira kožne nepravilnosti.

Tretman mikroiglicama pomlađuje kožu prirodnim putem tako što potiče proizvodnju kolagena te je obnavljanja i pritom ublažava bore, strije i ožiljke te postiže zatezanje i pomlađivanje kože.

Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži pod kutom od 90 stupnjeva uzrokujući mikrooštećenja. Na taj način stimulira se proliferacija kolagena u fibroblastima, stanicama koje su zaslužne za proizvodnju tvari esencijalnih u zarastanju kože te se koža pomlađuje prirodnim procesom regeneracije. Dodatni efekti se postižu u kombinaciji sa mezoterapijskim koktelom jer se kroz kožne ubode micropenom stvaraju transdermalni kanali koji omogućuju difuziju aktivnih supstanci, hijaluronske kiseline, vitamina, minerala, biopeptida..

Tretman

Prije tretmana nanosimo anestetsku kremu da bi tretman bio što ugodniji. Za vrijeme tretmana osjeća se bockanje koje je na skali bolnosti od  1-10 najčešće 2 do 4. Sitnim vertikalnim ubodima prelazi se cijelo područje lica, a može se tretirati i vrat, dekolte kao i strije i ožiljci na tijelu. Za vrijeme rada najčešće nanosimo i mezoterapijski pripravak čime se postižu  dodatni efekti. U sklopu tretman dermapena odlične rezultate daju Dermapen egzosomi EXO Skin. Egzosomi imaju strukture poput mjehurića koji sadržavaju biomolekule poput proteina, peptida, RNA, faktora rasta. Imaju ključnu ulogu međustaničnoj komunikaciji, cijeljenju kože, obnovi tkiva i intenzivnom anti-age efektu, a imaju i protuupalni učinak.  Također uklanjanju neželjene površinske  proteine kože te otpadne elemente među stanicama.  Radi brojnih prednosti koristimo ih  za pomlađivanje i poboljšanje teksture kože, smanjenje ožiljaka i pora, ublažavanje pigmentacija, ali i smanjenje simptoma bolesti kože poput akni, atopijskog dermatitisa. Tretman dermapena završavamo umirujućom maskom te Repair gelom. Cjelokupan tretman sa pripremom traje  60 min.

Kandidati

Osobe sa proširenim porama, ožiljcima, umornom, neujednačenom i dehidriranom kožom, sitnim borama i strijama.

Rezultati

Budući da kolagenim vlaknima i kapilarama treba vremena da se formiraju, preporučuje se strpljenje. Za prve rezultate tretmana potrebno je izdvojiti najmanje 28 dana, a sazrijevanje nove mlade kože traje i do par mjeseci nakon tretmana. Za konkretne rezultate preporučujemo minimalno 3 tretmana sa razmakom od dva tjedna do mjesec dana. Ukoliko se rade tretmani hidratacije dermapenom postupak se ponavlja  jednom tjedno.

Oporavak

Nakon tretmana koža bude crvena sa osjećajem zatezanja i peckanja. Crvenilo najčešće prođe kroz 1-2 dana, a postupno se smanjuje i osjećaj zatezanja i peckanja. Obavezno je nanošenje visokog zaštitnog faktora uz izbjegavanje sunčanja, solarija i saune te napornih treninga prvih tjedan dana. Preporuka je nanositi reparirajuću kremu prvih mjesec dana dok traje najintezivnija obnova te svakodnevno korištenje zaštitnog faktora koji treba inače biti dio beauty rutine. Naša preporuka je Repair Cream ili Dermaheal Cream Juliette Armand sa inovativnim sastojcima koji umiruju i regeneriraju kožu te zaštitni faktor Sun Film 30 ili 50 + sa dodatkom antioksidansa i pigmentima koji se prilagođavaju svakom tenu kože.