Kako pomladiti vrat uz pomoć CO2 frakcijskog lasera? 

Vrat je osjetljivo područje na kojem je koža uglavnom tanja nego na licu. Također je osjetljiva na sunčevo zračenje radi čega na vratu mogu ostati pigmentacije, a nisu rijetke ni mrlje uzrokovane stavljanjem parfema. Također procesom starenja slabe potporne strukture vrata radi čega pada tonus, stvara se višak kože i horizontalne linije vrata.

Kako djeluje frakcijski laser?

CO2 frakcijski laser zlatni je standard za potpunu obnovu kože odnosno resurfacing kože i poboljšanje tonusa. Djeluje na principu selektivnog uklanjanja malih frakcija kože, poput stupića ostavljajući dio kože netaknut pa je cijeljenje brže. To je ablativni laser koji uklanja površinski sloj kože i dio srednjeg sloja kože. Time se postiže intenzivna obnova kože, poboljšanje teksture, smanjenje pigmentacija, zaglađivanje i smanjenje bora.

U čemu može pomoći CO2 frakcijski laser?

Laserski tretman idealan je za smanjenje i ublažavanje bora, pigmentacija i suhoće kože. Radi toplinskog učinka lasera i zagrijavanja srednjeg sloja kože stimulira se stvaranje novog kolagena radi čega koža postaje čvršća, punija, postiže se lifting efekt i učvršćivanje kože. Za ovaj učinak potrebno je pričekati nekada i do 2-3 mjeseca dok se kolgeneza ne završi.

Kako izgleda tretman?

Prije tretmana na lice se nanese anestetska krema koja se drži 45 minuta do sat vremena. Za vrijeme tretmana koža se hladi s uređajem na zračno hlađenje na -30 stupnjeva radi čega je tretman u potpunosti ugodan. Netom nakon tretmana koža je osjetljiva i crvena te može peckati.

Što je s oporavkom kože?

Tretirano područje oporavlja se kroz 7 dana. Koža bude crvena, blago otečena i ljušti se. Tijekom perioda oporavka na kožu je preporučeno stavljati obnavljajuće kreme i hladne obloge za što brže zacjeljivanje. Također je važno izbjegavati izlaganje suncu pa se ovaj tretman u pravilu radi u jesenskim i zimskim mjesecima.

Koliko tretmana je dovoljno?

Broj tretmana je individualan. Poboljšanje teksture kože se primjeti već nakon jednog tretmana dok je za pigmentacije i dublje bore potrebno više tretmana. Radi osjetljivosti kože vrata u pravilu je potrebno od 2-3 tretmana.