Povećanje usana

Lijepo oblikovane i senzualne usne san su svake žene. Prirodni volumen usne duguju kolagenu i hijaluronu koji sadrže, ali i genetici. Punoću usana postižemo ili naglašavamo hijaluronskim filerom koji je jedan od najpopularnijih estetskih zahvata.

Tretman

Injektivnim apliciranjem hijaluronskog filera povećava se volumen usnica, naglašava se njihova kontura i rub. Prilikom pregleda procjenjuje se količina, vrsta i gustoća filera koji će dati optimalan rezultat. Važan je individualni pristup jer svake usnice su različite. U svom radu koristimo gušće filere koji će usnicama podariti željeni volumen i naglasiti konturu poput Juvederm Volift filera, ali i filere koji daju mekan, nježan i prirodan izgled poput Restylane Kysse i  Evanthia filer.  Nanošenje anestetske kreme prije aplikacije, tretman čini iznimno ugodnim. U radu se koristimo različitim tehnikama ovisno o obliku usnica, dobi i željenom rezultatu. Neke od njih su retrogradna tehnika kada se u rub ili u vlažni dio usnice ispušta mala količina preparata ili ruska tehnika, Russian lips kada se vertikalnim ubodima postiže veći volumen bez nepoželjnog tzv “patkastog izgleda”.

Kandidati

Ukoliko samo želite naglasiti prirodnu punoću i hidrataciju usana, korigirati asimetriju usnica, poboljšati izgled vertikalnih borica na usnama ili pak želite povećati njihov volumen ovaj tretman idealan je za Vas. Preduvjet je da ste zdravi ili da nemate težih oboljenja odnosno stanja poput trenutne infekcije na mjestu aplikacije, herpesa, akutne upale, temperature ili težih alergija. Tretman se može izvoditi osobama starijim od 18 godina, a dobne granice nema.

Rezultati

Trajnost efekta u usnama ovisi o više faktora: o tome koliko se često filer aplicira (kod prvog apliciranja efekt može biti kraći), volumenu koji se aplicira i gustoći filera. Prosječno efekt traje između 6 mjeseci do godinu dana. Uglavnom se u jednom dolasku aplicira 0.5 ili 1 ml, a naknadne korekcije su uvijek moguće. Prirodniji efekt daje postepeno dodavanje volumena kod tanjih usana, dok se kod punijih usana preporuča manja količina filera kako se ne bi postigao efekt prepunjenih usana. Rezultati se vide već nakon tretmana radi apliciranog volumena i traume uslijed uboda iglicama. Konačni efekt se vidi kroz par dana nakon što padne oteklina usana.

Oporavak

Tretman se ne provodi u osoba koje u trenutku aplikacije imaju infekciju na mjestu aplikacije, trenutnu tumorsku ili upalnu bolest ili herpesvirusnu infekciju. Nakon postupka može se očekivati oteknuće koje potraje dva do tri dana. Važno je naglasiti da volumen oteknutih usnica nije trajan i spontano prolazi, a nastaje kod gotovo svih osoba radi toga što su usne rahlo tkivo i burnije reagiraju na traumu. Na usne se može stavljati led više puta dnevno po minutu ili dvije kružno pomičući po usnici čime se smanjuje oteklina. Moguća je pojava modrica koje spontano prođu kroz nekoliko dana te lagane osjetljivosti na dodir. Puno rjeđe nuspojave su alergijske reakcije i pojava granuloma na mjestu aplikacije.