Mezoterapija

Mezoterapija je regenerativna metoda koja se primjenjuje još od davnina, a svoju popularnost zadržala je do danas. Riječ je o proceduri pri kojoj se koktel revitalizirajućih sastojaka ubrizgava u srednji sloj kože u cilju postizanja sjaja, hidratacije i svježine lica.

mezoterapija

Tretman

Sitnim mezoterapijskim iglicama u kožu se unose aktivni sastojci poput peptida, vitamina, enzima, neumrežene hijaluronske kiseline, antioksidansa. Time koži dajemo upravo ono što treba na mjesto gdje se to najbolje može iskoristiti. Jedna je od estetskih metoda koju je moguće primijeniti u svrhu duboke hidratacije, postizanja prevencije starenja, ali i ukoliko niste zadovoljni izgledom svoje kože jer je sivkasta, bez sjaja i s vidljivim sitnim borama. Njome se poboljšava cirkulacija krvi u regiji u kojoj je aplicirana, što uz djelovanje samog mezoterapijskog pripravka vrlo brzo dovodi do povećanja elastičnosti, boljeg tonusa i sjaja te zdravijeg i mlađeg izgleda. Može se vrlo uspješno kombinirati s drugim metodama pomlađivanja. Tretman se radi na način da se nakon nanošenja anestetske kreme lice dezinficira, a potom se sitnim ubodima kombinacijom različitih tehnika preparat raspoređuje na lice, vrat ili dekolte. Nakon nekoliko mezoterapijskih tretmana, ovisno o protokolu, koža izgleda svježe, sjajnija je i boljeg tonusa. U našem centru nudimo Vam široku paletu mezoterapijskih proizvoda. Koristimo proizvode renomiranih proizvođača Dermaheal, Filorga, Cytocare i Ameson Mesotech Juliette Armand, a adekvatan proizvod odabiremo ovisno o problematici kože i željenom rezultatu.

Kandidati

Mezoterapiju se preporuča početi primjenjivati u kasnim dvadesetima kada koža počinje gubiti vlagu. Dobar ste kandidat za mezoterapiju ukoliko tražite osvježenje lica, želite umanjiti površinske borice i zagladiti kožu, hidratizirati je iznutra te postići sjaj lica.

Rezultati

Rezultat nakon mezoterapije se vidi već kroz nekoliko dana dok se puni rezultat vidi kroz narednih mjesec do dva ovisno o mezoterapijskom protokolu. Prosječno se radi između 3 i 6 mezoterapija. Kako bi održali dobivene rezultate preporuča se učiniti tretman održavanja, ali u duljim vremenskim razmacima između njih, primjerice svakih nekoliko mjeseci.

Oporavak

Nakon tretmana može se očekivati pojava blažeg crvenila, osjetljivosti i manjih modrica, a sve promjene prolaze kroz nekoliko dana. Preparati za mezoterapiju su izotonični, neutralnog pH i hipoalergeni pa ne izazivaju nepoželjne reakcije kože. Preporučava se nekoliko dana po tretmanu izbjeći izlaganje jačem suncu, odlaske u bazene, saune i teretane uz obavezno stavljanje zaštitnog faktora.