Genesis laser

Laser genesis je neinvazivan i ugodan postupak koji koristi Nd-YAG laser 1064 nm  koji nježno zagrijava kožu. Pomaže kod rozaceje, u zaglađivanju kože, smanjivanju izgleda finih linija i poboljšanju teksture kože.

Tretman

Genesis laser djeluje zagrijavanjem dermisa što potiče proizvodnju kolagena, a daje koži punoću,  smanjuje vidljivost finih linija, poboljšava teksturu kože  odnosno ublažava ožiljke i sužava pore. Toplina lasera također može suziti ili koagulirati krvne žile, što pomaže u borbi protiv crvenila i rozaceje.  Obično je njegova primarna upotreba za ublažavanje crvenila i popucalih krvnih žila te poboljšanje izgleda rozeceje. Studije su dokazale da je  zračenje blizu infracrvenog spektra kakvo koristimo od ovog tipa lasera učinkovito za pomlađivanje kože zbog svoje sposobnosti da pruži dugotrajnu stimulaciju elastina. Također će povećati količinu kolagena, što će rezultirati klinički poboljšanim tonom i teksturom kože. Ponekad se naziva “procedura u pauzi za ručak”, jer je vrlo brz i neinvazivan, a traje svega 20-30 minuta. Prilikom tretmana osjeća se ugodno zagrijavanje kože pa je tretman gotovo relaksirajući.

Kandidati

Laser genesis može se primjenjivati kod svih dobnih skupina i fototipova kože koji žele smanjiti pojavu crvenila, rozaceje, sitnih bora, poboljšati izgled ožiljaka i pora te sitnijih mrljica. Ne primjenjuje se kod trudnica, osoba koje imaju epilepsiju, bolesti vezivnog tkiva i infekciju na mjestu tretiranja.

Rezultati

Nakon jednog tretmana primijetit ćete da  koža izgleda sjajnije i mladolikije, a pore suženije. Za najbolje rezultate trebat će tri do šest tretmana u razmaku od dva do tri tjedna.

Oporavak

Nakon genesis lasera oporavka gotovo da i nema . Nekada se javlja blago crvenilo lica koje uglavnom prolazi sat vremena. Po tretmanu je preporučeno izbjegavati sunčanje i stavljati zaštitni faktor na tretirano područje.