Podizanje kapaka

Višak kože na gornjim i donjim kapcima nastaje radi više razloga: procesa starenja čime koža gubi elasticitet, gubitka masnog tkiva, slabljenja ligamentarnog sustava, ali i genetskih faktora. Ti čimbenici zajedno dovode do umornog izgleda očiju, spuštenih kapaka i osjećaja težine u očima.

Tretman

Neinvazivnim medicinskim uređajem Plasmage koji radi na principu plazma energije nekirurški se uspješno uklanja višak kože sa kapaka. Blefaroplazma time predstavlja alternativu kirurškoj blefaroplastici. Princip rada uređaja je oslobađanje malih frakcija plazma energije na vrhu iglice uređaja koji ne dotiče površinu kapka. Time se postiže kontrolirano termičko zagrijavanje pri čemu u kontaktu s kožom ostaju male krastice koje cijele kroz nekoliko dana. Radi oslobađanja frakcionirane energije višak kože sublimira (isprava u okolinu) i koža se retrahira (zateže). Tretman se provodi na lokalno anesteziranoj koži pa je bezbolan.

Prednosti tretmana su:

  • neinvazivnost jer ne zahtijeva kirurške intervencije
  • preciznost jer djeluje samo na površni sloj kože, epidermis
  • sigurnost zbog predodređene energije koja se koristi prilikom tretiranja, nema šavova ni stvaranja ožiljaka
  • kratko vrijeme oporavka
  • brzo vidljivi rezultati

Kandidati

Osobe koje imaju spuštene kapke ili višak kože na donjim kapcima starije od 18 godina. Osobe koje imaju aktivne upale, infekcije na mjestu aplikacije, trudnice, osobe sa pacemakerom i one sklone stvaranju hipertrofičnih ožiljaka nisu kandidati za Plasmage tretman.

Rezultati

Prvi efekt vidljiv je neposredno nakon tretmana u vidu smanjenja viška kože, otvorenijeg pogleda i zaglađivanja kože. Nakon što krastice otpadnu kroz nekoliko dana rezultati su bolje vidljivi dok za krajnji efekt treba pričekati do mjesec dana od tretmana.

Oporavak

Nakon tretmana zaostaju male smeđkaste krastice na mjestima otpuštanja plazme koje prođu za 5 do 6 dana. Tretirano područje potrebno je u tom periodu mazati antibiotskom kremom te epitelizirajućim gelovima ili kremama. Prvih nekoliko dana od tretmana može se očekivati oteknuće tretirane regije i vidljivost malih smeđih krastica koje nakon otpadanja lagano blijede. Sve promjene su privremene i prolazne su naravi. Važno je štititi oči od sunca sunčanim naočalama i kremom sa zaštitnim faktorom dva mjeseca po tretmanu.