Carbon laser peel

Carbon laser peel, poznat kao Hollywood laser peel, bezbolan je tretman kojim se postiže porculanski ten, čisti i sužava pore, smanjuje kožne nepravilnosti, poboljšava tekstura kože te ujednačuje ten. Nakon tretmana koža izgleda zdravije i mlađe pa ne čudi činjenica da je među prvima na listi ‘must have’ tretmana za hollywoodski sjaj i porculanski ten. Ovo je doslovno ‘lunch break’ tretman jer je u potpunosti  neinvazivan, brz i ne zahtijeva vrijeme oporavka, a daje ‘vau’ efekt i dugoročne benefite na koži

Tretman

Tretman laserom se izvodi preko crne karbon maske koja je bogata vitaminima i morskim mineralima. Mikročestice ugljena prodiru duboko u pore i privlači ih energija lasera.  Izvodi se Nd Yag dermatološkim laserom koji ima svoju vrijednu i široku  primjenu u medicini. Interakcija čestica ugljena i lasera po principu ‘mikroeksplozije’ , osim što čisti pore, ima piling efekt na površini kože te zagrijava gornji sloj dermisa što potiče proizvodnju kolagena i hijaluronske kiseline. Tijekom postupka možete osjetiti lagano zagrijavanje i bockanje na koži, što je normalno, dok laser uklanja tanki sloj ugljika.

Kandidati

Vrlo je koristan za osobe s masnom kožom, miteserima, proširenim porama, za kožu bez sjaja i aknama, pigmentacijama te finim linijama. Također je odličan način za piling i osvježenje Vaše kože, a pruža osvježeni izgled i ostavlja kožu mekšom, glatkom i čvršćom. Carbon peel idealan je za sve kojima je potrebna eksfolijacija, čišćenje lica, regeneracija i smanjenje lučenja sebuma .

Rezultati

Preporučeni broj  tretmana ovisi individualno o tipu kože i stanju. Općenito, preporučuje se između 3-6 tretmana da biste vidjeli poboljšanja tonusa i teksture kože. Razmak između dvaju tretmana je obično od 2-3 tjedna.

Oporavak

Nakon tretmana koža je blago crvena i može se osjećati blago žarenje koje se povlači brzo nakon tretmana. Ponekad se mogu javiti crvene papule koje prolaze za pola sata nakon tretmana i sitne pigmentacije koje blijede kroz nekoliko dana. Pacijenti se odmah mogu vratiti normalnim aktivnostima. Preporučljivo je odmah po tretmanu izbjegavati  odlazak u saunu, bazene i vruće kupke. Međutim, potrebno je pripaziti na izravno izlaganje suncu nekoliko tjedana nakon bilo kakvog laserskog tretmana kože. Preporučljiva je upotreba kreme za zaštitnim  faktorom.