V Shape tretman celulita

Celulit je kompleksan problem uzrokovan sa više faktora koji se manifestira izgledom površine kože poput narančine kore, prvenstveno na bedrima i stražnjici, a može se javiti i na trbuhu, rukama i drugim dijelovima tijela. Narančina kora slikovito dobro  prikazuje celulit  jer se pojavljuju rupice ili ulegnuća na povšini kože.

Celulit je čest problem kod žena, gotovo 80% žena ima celulit, dok je kod muškaraca jako rijetka pojava. Ako se i pojavi govori nam o određenim zdravstvenim problemima poput pretilosti i hormonalnih disbalansa. Razlog je u građi vezivnog tkiva. Vezivno tkivo kod muškaraca je drugačije građeno nego kod žena. Vezivna vlakna koja povezuju kožu i mišiće kod žena su poredana u jednom smjeru, a kod muškaraca su gusta i isprepletena te drže masno tkivo kongruentnim.

To je osnovni razlog, a drugi razlog je što su žene u naravi izložene hormonalnim promjenama tokom života koje igraju veliku ulogu u nakupljanju vode u potkožnom tkivu, drenaži te utjecaju na vezivno tkivo. Naravno, razlika spolova nije jedino opravdanje zašto mnogo žena ima celulit jer manji broj žena ga nema i drži ga pod kontrolom. Kada kažemo “pod kontrolom” mislimo na stil života koji pogoduje sprječavanju nastanka celulita. Zdrave životne navike poput zdrave prehrane, tjelesne aktivnosti i nepušenja uvelike smanjuju mogućnost pojave celulita.

Međutim, ponekad i takav način života nije garancija da neće doći do njegove pojave jer genetska predispozicija u nastanku celulita igra veliku ulogu pa tek poneki faktor može isprovocirati njegovu pojavu. Ako se pojavi potrebno je na vrijeme djelovati jer dugo netretirani celulit dovodi do upalnih procesa na vezivnom tkivu što za posljedicu ima nastanak fibroza koje se manifestiraju neravninama na površini kože sa uvlačenjem tkiva. Celulit se često definira kao kronična upalno-degenerativna bolest vezivnog tkiva jer uistinu kada je vezivo čvrsto i zdravo celulit nije vidljiv na površini kože.

Povećan obujam masne stanice sam po sebi nije uzrok njegova nastanka nego je faktor koji mu pridonosi. Generalno, limfna opstrukcija i nakupljanje vode i toksina glavni su faktori njegova nastanka. Prehrana sa puno soli , venska insuficijencija, sjedilački način života, hipotireoza najčešći su uzrok nakupljanja vode. Oslabljena drenaža, gomilanje vode i toksina izaziva upalu i oštećenje veziva pa se masna stanica izbočuje kroz površinu kože.

Tretman celulita treba biti usmjeren ovisno o tipu celulita, treba imati drenažni utjecaj i ojačati vezivo, a kod fibroznih oblika razbiti ili omekšati fibroze. Sve nam ovo govori da tretman treba biti sveobuhvatan i da svakako treba potražiti stručnu pomoć jer sam se izboriti sa celulitom često je mukotrpan posao, a gotovo nemoguć ako je celulit u većem stadiju.

V Shape tretman idealan je kod tretmana celulita upravo zato što je sveobuhvatan i prilagodljiv svakom tipu celulita.
Integracija tehnologije radiofrekvencije, infracrvenog lasera i endermologije u isto vrijeme kroz vakuumski usis čini ovaj tretman jako sigurnim i učinkovitim.

Radiofrekvencija kontrolirano zagrijava tkivo na temperaturu 37-41° C što pogoduje formiranju kolagena, učvršćivanju veziva te zatezanju kože.

Infracrveni laser potiče duboku cirkulaciju i drenažu, dotok hranjivih tvari i kisika, a eliminaciju štetnih tvari.

Endermologija, kombinacija vakuuma i automatskih rolera mehanički masira i stimulira masno tkivo potičući lipolizu i drenažu. Vakuumski usis kožnog i masnog nabora u aplikatoru osigurava usmjerenu maksimalnu energiju radiofrekvencije i infracrvenog lasera  te maksimalan mehanički učinak masaže masnog tkiva putem rolera.

Tretman

Dan prije tretmana poželjno je izbjeći jako slanu i začinjenu hranu. Sat vremena prije tretmana ne smije se jesti. Tretman se izvodi kroz 2 ili 3 sonde ovisno o vrsti celulita. Za vrijeme tretmana osjeća se ugodno masažno čupkanje i toplina. Tretman traje 60 min i ponavlja se 2 puta tjedno. Broj tretmana ovisi o vrsti i stadiju celulita te prehrambenim navikama klijenta

Kandidati

Osobe iznad 18 godina koje imaju celulit, žele oblikovati tijelo ili zategnuti kožu. Trudnice i dojilje te osobe koje imaju maligna oboljenja, pacemaker, metalne implatante, vensku trombozu, temperaturu, epilepsiju, kontraindicirane su za tretman.

Rezultati

Rezultat je vidljiv odmah nakon tretmana u vidu zategnutije i zaglađenije kože, a klijenti imaju osjećaj olakšanja pogotovo u nogama. Rezultat je iz dana u dan bolji, a potrebno je mjesec do dva da se vezivo učvrsti pa su rezultati najbolji i najpotpuniji mjesec do dva nakon tretmana. Da se postigne odličan rezultat potrebno je više tretmana što ovisi o stadiju celulita i životnom stilu osobe koja se tretira.

Oporavak

Nakon tretmana odmah se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima. Štoviše poželjno je povećati tjelesnu aktivnost. Limfa se izlučuje preko bubrega pa je mokrenje češće, a miris mokraće može biti intezivniji. Potrebno je piti veće količine vode i paziti na prehranu. Preporučuje se što više eliminirati masnu, slanu i začinjenu hranu te jednostavne šećere poput slatkiša, peciva, gaziranih pića, instant napitaka i alkohola.