Lifting mezonitima

Mezoniti predstavljaju revolucionaran tretman za klijente koji traže značajno podizanje i zatezanje lica bez invazivnog kirurškog zahvata. Ova metoda predstavlja „nekirurški facelifting“. Riječ je o posebno dizajniranim biorazgradivim vlaknima za podizanje, oblikovanje i revitalizaciju kože lica i tijela.

Lifting mezonitima

Tretman

Starenje kože rezultira opuštanjem kože, gubitkom kolagena i elastina i formiranjem bora. Kako bi postigli lifting, pod kožu apliciramo mezoniti koje stimuliraju sintezu kolagena na mjestu aplikacije. Niti zajedno sa formiranim kolagenom daju efekt zatezanja i podizanja lica. U radu koristimo resorptivne, biokompaktibilne niti materijala polidioksanona koji se u potpunosti lokalno razgrađuju za 6-8 mjeseci. Postoji nekoliko vrsta niti. Primjenjuju se niti za regeneraciju i volumen te cog niti koje daju vrhunski lifting efekt. Na prvoj konzultacijii će se napraviti plan tretmana ovisno o regiji koja se radi, godištu klijenta, stanja kože i drugih faktora. Broj i vrstu niti koji će kod Vas dati željeni efekt određuje se individualno.
Tretman je idealan za:
• zatezanje opuštenih dijelova kože lica (donja vilica, brada)
• zatezanje opuštenih dijelova tijela (trbuh, nadlaktica, natkoljenica)
• podizanje obrva
• podizanje obraza
• ublažavanje bora oko očiju
• ublažavanje dubokih nazolabijalnih nabora, čeonih bora i bora u kutovima usana
• oblikovanje kontura lica
• poboljšanje teksture kože lica i vrata

Nakon razgovora sa vama izabiremo duljinu igle i debljinu mezoniti koje će se aplicirati pod kožu radi postizanja željenog efekta. Sam tretman je minimalno bolan, ali se radi prevencije koristi anestetska krema. Mezoniti se uvode pod kožu sa tankim, sterilnim iglicama ili kanilama s prethodnom incizijom kože. Nakon što se niti jednom uvedu pod kožu, povlače se kako bi se niti usidrile i fiksirale u tkivo te se postigao efekt zatezanja ili liftinga. Na ovaj način postižemo 3D modeliranje tkiva i formiranje novih linija i kontura. Trajanje tretmana ovisi o količini mezoniti koje se apliciraju pod kožu, u prosjeku od 20 do 60 minuta. Prednosti tretmana mezonitima leže u minimalno invazivnoj metodi bez rezova i ožiljaka, postizanju dugotrajnog efekta, poticanju stvaranja mreže novog kolagena te učinku face liftinga uz zadržavanje prirodnog izgleda.

Kandidati

Starosne granice ne postoje, tretman se može raditi i kao preventivna metoda kod prvih znakova starenja, ali i kod već postojećih i dubokih bora. Idealni kandidati su žene i muškarci između 30 i 60 godina koji imaju spuštenu kožu srednjeg dijela lica i vilice, spuštene obrve, opuštenost kože vrata i gubitak volumena na koži lica. Odlični kandidati su i mlađi pacijenti, koji žele suptilne promjene na čelu ili obrazima, opuštenoj koži vilice, vrata i oni koji žele odgoditi znakove starenja. Mezoniti se ne primjenjuju kod autoimunih bolesti, upalnih bolesti kože, keloida, pacijenata koji na mjestu aplikacije imaju silikonske implantate, multiple alergijske reakcije, poremećaj koagulacije, pacijenata na terapiji antiepilepticima, onkoloških bolesnika i trudnica.

Rezultati

Početni efekt mezonitima se vidi netom nakon tretmana radi zatezanja niti dok se puni efekt zahvata mezonitima vidi nakon 2 do 3 mjeseca. Rezultat traje između 2 do 3 godine, ali ovisno o željama pacijenta i učinku tretman se može ponoviti odnosno upotpuniti.

Oporavak

Nakon tretmana moguća je pojava manjih hematoma, otoka, blaže boli, osjećaja zatezanja i peckanja koje može potrajati nekoliko dana. Prva dva tjedna možete osjetiti blagu ograničenost pokreta mišića lica i bolnost pri smijanju i žvakanju. Neki pacijenti osjete pojavu utrnulosti ili blagog gubitka osjeta koja obično nestaje kroz nekoliko tjedana. Opisane nuspojave su očekivane i najčešće prolaze kroz nekoliko dana ili tjedana. Oporavak nakon tretmana nije potreban, već se odmah možete vratiti svojim svakodnevnim obvezama.

Međutim preporuke su sljedeće:

• odmah nakon tretmana stavite led ili hladne obloge i držite do 5 minuta
• tijekom prve tri noći preporuča se držati glavu na uzvišenom, a tijekom prvih pet dana preporuča se spavanje s licem okrenutim prema stropu
• nježno nanosite make-up, nježno čistite i sušite lice
• naredna tri tjedna izbjegavajte sunčanje i solarij
• naredna tri tjedna izbjegavajte tretmane i masaže lica, kontaktne sportske aktivnosti, saune i kupelji, dentalne zahvate, pretjerane pokrete lica dok    pričate, žvačete i zijevate