Id duo sculpt

Id duo sculpt je najnovija tehnologija smanjenja obujma i redukcije celulita. Kombinira diodni laser i fokusiranu monopolarnu radiofrekvenciju kroz elektrode koje se apliciraju na različite dijelove tijela u isto vrijeme. Monopolarna radiofekvencija prodire najdublje od ostalih tipova radiofrekvencija te ciljano djeluje na masno tkivo kao i diodni laser 635 nm. Toplina koju proizvode u masnom tkivu akumulira se za cijelo vrijeme tretmana i postiže se jak lipolitički efekt. Osim utjecaja na smanjenje obujma djeluje i na učvršćivanje veziva pa reducira i celulit i zateže kožu.

Tretman

Nakon što definiramo mjesta na koja ćemo postaviti elektrode, određujemo željenu dubinu djelovanja preko odabira adekvatnih parametara jer različite debljine masnog tkiva zahtijevaju različiti pristup. U konačnici namještamo temperaturu s obzirom na karakteristike tkiva i udobnost klijenta. Tretman traje 20 minuta i za vrijeme trtmana osjeća se toplina. Posebni aplikator za podbradak ima cilj smanjenja masnog jastuka podbratka i zatezanja kože.

Kandidati

Sve osobe koje imaju višak masnih naslaga, celulit i/ili mlohavu kožu na podbratku, rukama, nogama, trbuhu, stražnjici. Tretman je kontraindiciran kod onkoloških bolesnika, kod osoba sa ugrađenim pacemaker-om i metalnim implatantima, kod epilepsije, akutnih upala u trbušnoj šupljini, temperature, tromboze, težih bolesti jetre i bubrega, kod trudnica i dojilja te osoba koje su bile podvrgnute operativnim zahvatima zadnja 3 mjeseca.

Rezultati

Tretmani se rade svaka 3-4 tjedna, a preporuka je 4 tretmana u kontinuitetu. Već od jednog tretmana postiže se lokalna redukcija masnih naslaga i do 20%. Prvi rezultati se vide nakon 4 tjedna, a konačni nakon 3 mjeseca jer je potrebno  vrijeme da se produkti masnih stanica u potpunosti izmetaboliziraju.

Oporavak

Nakon tretmana područje može nekoliko sati biti crveno. Preporučuju se piti dosta vode nekoliko dana poslije tretmana radi boljeg izlučivanja raspadnih produkata masti te reducirati unos slane, začinjene i masne hrane.