HIFU lifting

HIFU (High Intesity Focus Ultrasound) Fokusirani ultrazvuk visokog intenziteta nova je revolucionarna tehnologija kojom se postiže neinvazivno pomlađivanje i lifting lica, vrata i dekoltea te redukcija lokalnih masnih naslaga.
Kontrolirano, precizno zagrijavanje tkiva čini ovaj tretman sigurnim i prirodnim. Prolazom fokusiranog  ultrazvuka kroz kožu stvaraju se termalna oštećenja SMAS sloja, aponeuroze mišića te se reorganiziraju  strukture kolagena i elastina.

Upravo zato često se koristi naziv SMAS lifting. SMAS sloj je tanka ovojnica mišića koja je građena od mišićnih i vezivnih vlakana, ponaša se kao jedinstvena cjelina i daje potporu kožnim strukturama. Njegovim propadanjem “urušava” se izgled kože. Kako starimo smanjuje se elastičnost SMAS sloja pa dolazi do pojave bora i opušenosti kože.

hifu lifting

HIFU lifting je idealan za svakoga tko ima opuštenu kožu i bore, a želi neinvazivan tretman i dugotrajnije rezultate.
Odlični rezultati postižu se i kod redukcije masnih naslaga te tretmana celulita.

Tretman

Nakon čišćenja kože nanosimo  ultrazvučni gel na područje koje želimo tretirati. Za vrijeme tretmana osjeća se bockanje i probadanje jer se energija fokusira na određenoj ciljanoj dubini. Posljedica je naglo povećanje topline do 60° i stvaranje termičkih lezija što za učinak ima prirodni oporavak sa formiranjem novih vezivnih vlakana.

Poseban aplikator koji se koristi za tijelo fokus ima na masno tkivo gdje izaziva efekt lipolize i formira vezivo pa se koristi kod tretmana redukcije masnih naslaga i celulita. Tretman traje 30 – 60 minuta, ovisno o tretiranom području.

Kandidati

Osobe iznad 30 godina koji zamjećuju znakove starenja kože u vidu smanjenog tonusa, opuštenosti, bora  te osobe sa lokalnim viškom masnih naslaga. Tretman je kontraindiciran kod osoba sa ugrađenim metalnim implatantima, svježe apliciranim dermalnim filerima i mezonitima, kod trudnica, osoba sa malignim oboljenjima, epilepsijom, akutnim upalama i kožnim oboljenjima na tretiranom području.

Rezultati

Rezultat je vidljiv odmah nakon tretmana u vidu zategnutosti kože i smanjenih bora, a konačan rezultat postiže se nakon 2-3 mjeseca i s vremenom postaje još bolji.
Preporuča se 3 tretmana sa razmakom od 2-3 tjedna.

Oporavak

Tretman ne zahtjeva oporavak i odmah se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima. Prvih par dana možete imati osjećaj dubinskog zatezanja kože te blage utrnulosti. Najčešće prolazi kroz 4-5 dana. 2 dana prije i nakon tretmana ne smiju se uzimati protuupalni lijekovi jer će utjecati na pozitivan upalni proces koji izazivamo tretmanom u svrhu prirodne regeneracije.