PRP – pomlađivanje krvnom plazmom , tretman koji obožavaju zvijezde poput Kim i Khloe Kardashian

Pomlađivanje krvnom plazmom, poznato i kao “vampirski tretman” ili “PRP terapija” (terapija bogata trombocitima), postalo je popularno među slavnim osobama, uključujući Kim i Khloe Kardashian. Ovaj tretman uključuje upotrebu pacijentove vlastite krvi kako bi se poboljšao izgled kože i smanjile bore.

PRP, vampire facial tretman za regeneraciju kože
Zašto naziv „vampirski tretman“?
Dobio ime zbog kontroverznog i senzacionalnog načina kako se promovirao, a popularizirale su ga poznate osobe poput Kardashian sestara. Prilikom tretmana u lice se sa sitnim iglicama ubrizgava plazma, a često se kombinira i s dermapen terapijom iglicama, radi čega lice po tretmanu bude krvavo. Krv se naravno pobriše i po tretmanu je samo vidljivo crvenilo.


Za što se koristi PRP?
PRP se ko primjenjuje za smanjenja površinskih bora, poboljšanja izgleda područja oko očiju, tretiranje ožiljaka od akni, pomlađivanja kože na licu,vratu i tijelu tijela, za duboku hidrataciju lica te poticanje rasta kose.


Koliko često se treba raditi?
Preporučavaju se 3 PRP-a u razmaku od mjesec dana između svakog tretmana. Cellular matrix (PRP obogaćen hijaluronskom kiselinom) primjenjuje se jednom mjesečno kroz 2 mjeseca za redom, a treći tretman se izvodi 3 do 4 mjeseca od posljednjeg tretmana. Učinci terapije mogu trajati između jedne do
dvije godine, što individualno ovisi.


Kakav je oporavak?
Neposredno nakon tretmana moguća je pojava crvenila, modrica, natečenosti i minimalna bol na području koje se tretiralo, koje u pravilu nestaje kroz par sati, a u cijelosti za nekoliko dana. Većina pacijenata se odmah nakon tretmana vraća svojim uobičajenim aktivnostima. Budući da se kod ovog tretmana koristi vaša vlastita krv, ne unose se sintetičke tvari te ne postoji mogućnost alergija
niti imunoloških reakcija.