Njega kože za vrijeme jesenskih mjeseci – savjeti i preporuke

Iako vani još uvijek vladaju ljetne temperature, jesen je pred vratima. Slično kao što se naša garderoba mijenja u jesen, naša rutina njege kože također zahtijeva prilagodbe, jer ono što je funkcioniralo za ljeto možda nije prikladno za jesen. Vaša ljetna rutina njege kože možda neće biti dovoljna za zaštitu od isušivanja kože i drugih problema koji se javljaju tijekom jesenskih mjeseci.


Hladniji i vjetroviti zrak vani, zajedno s grijanim unutarnjim okruženjima, mogu ukloniti vlagu s vaše kože, što dovodi do svrbeža, suhoće pa čak i ekcema. Kako bi se to spriječilo, savjetuje se ciljana njega. Također je važno napomenuti da nježno jesensko sunce još uvijek sadrži štetne UVA zrake koje pridonose nastanku bora i starenju kože. Stoga je ključno ostati posvećen zaštiti od sunca i tijekom jesenskih mjeseci. Također u jesen možemo se više bazirati na tretmane koji rješavaju suhu kožu, hiperpigmentacije i akne.

Prelazak na jesensku rutinu njege kože

Nježno očistite kožu
Čišćenje kože iznimno je važno jer je vaša koža tijekom dana izložena različitim elementima. Svaki tip kože zahtijeva jutarnje i večernje čišćenje. Ako imate masnu kožu, možete je čak čistiti više puta dnevno. Navečer uklanjamo nakupljene dnevne nečistoće, uključujući i šminku. Ujutro uklanjamo višak sebuma i metaboličke ostatke, kao i dio mrtvih stanica koje je koža skinula tijekom noći. Neočišćena koža sklonija je izbijanju akni, dehidraciji i prijevremenom starenju. Početkom jeseni prijeđite na nježnija sredstva za
čišćenje poput Sensitive cleansing gela Juliette Armand.

Blagi piling
Piling će pomoći u uklanjanju mrtvih stanica kože i potaknuti obnovu kože. Odaberite blagi enzimatski piling poput Exfoliating enzyme gela Juliette Armand ako Vam je koža normalna, suha, osjetljiva i sklona ekcemima. Cacao exfoliating cream ako Vam je koža suha ili osjetljiva. Proizvode bi trebalo koristiti jednom do dvaput tjedno.

Ne zaboravite toner
Mnogi ljudi zanemaruju korištenje tonera. Ako ga još ne koristite, jesen je odlično vrijeme za početak. Tonik pomaže uravnotežiti pH kože i uklanja zaostale nečistoće i prljavštinu. Svrha tonika je nježno osvježiti kožu bez oduzimanja njezine prirodne vlažnosti. To znači da tonik ne smije iritirati osjetljivu kožu niti izazvati pretjerano isušivanje. Tonik poput AHA preparation losiona Juliette Armand također priprema kožu da bolje upije hidratantnu kremu nakon čišćenja i svih drugih tretmana za njegu kože koje koristite.

Koristite bogatiju hidratantnu kremu
Lagana hidratantna krema može biti dovoljna za ljetne uvjete. Međutim, kako temperature padaju, a vlažnost zraka opada, našoj koži treba intenzivnija hidratacija. Jesenski zrak je suh i hladan, što brzo može dovesti do suhe kože. Bogatije hidratantne kreme poput Chronos hydra correct cream koja sadrži dodatne sastojke poput vitamina, E, glicerina, skvalena, hijalurona i ulja koji pomažu obnoviti prirodnu zaštitnu barijeru kože i zadržati vlagu duboko u njoj. Ovi sastojci pomažu spriječiti suhoću, ljuštenje i svrbež tijekom hladnijeg i sušnijeg jesenskog vremena.

Zaštitite svoju kožu kremom za sunčanje
Krema za sunčanje ključni je dio svake jesenske rutine njege kože. To je zato što je jesen vrijeme kada se nakupljaju velika oštećenja od UV zraka. Često mislimo da je sunce manje štetno kako se temperature snižavaju, ali to nije istina. Dok UVB zrake (odgovorne za tamnjenje, tumore kože i opekline) možda nisu tako jake, UVA zrake (odgovorne za tumore kože i prerano starenje kože) jednako su jake kao i ljeti. To objašnjava zašto je zaštita od sunca neophodna tijekom cijele godine. Sunfilm linija Juliette Armand pokriva cijeli spektar zračenja od UVA, UVB, infracrvenog i vidljivog zračenja.

Ponovno uključite retinol u njegu svoje kože
Ako ste tijekom ljeta prestali koristiti retinol, sada je vrijeme da ga ponovno uvedete u svoju rutinu njege kože. Retinol poput Retinoid 3% serum često hvaljen kao jedan od svjetskih superjunaka u njezi kože, jedan je od najučinkovitijih sastojaka u modernoj njezi kože (uz SPF zaštitu).