Njega kože za vrijeme zimskih mjeseci

Koža je naš najveći organ koji je radi izloženosti vanjskim faktorima podložan utjecajima godišnjih doba. Upravo radi toga zahtijeva povremeno mijenjanje kozmetičke rutine. Hladni zrak, suhi prostori, niska vlaga i dugotrajno pranje vrućom vodom u zimskim mjesecima doprinose suhoći kože. Stoga je njega za očuvanje zdrave kožne barijere jako važna. Odabir hidratantnih proizvoda ima ključnu ulogu.

Koristite blage čistače i tonike 
Kod normalne i osjetljive kože birajte mlijeka i gelove, a kod masne kože gelove i pjene koji su nekomedogeni, bez alkohola i koji sadržavaju hidratantne sastojke. Prekomjerno čišćenje masne kože zna je dodatno isušiti i uzrokovati efekt dodatnog stvaranja sebuma radi čega se ulazi u začarani krug ponovnog stvaranja masnoće. Radi toga je važno masnu kožu također hidratizirati kremama, a ne samo isušivati. Umjesto vruće vode kožu perite u mlakoj vodi, a nakon čišćenja nanesite tonik. On vraća pH kože u ravnotežu, a također umiruje lice i smanjuje crvenilo. 

Lagane kreme zamijenite bogatijima
Dok ljeti koristimo lagane serume i transparantne kreme zima je vrijeme za bogatije i gušće teksture kada možete razmaziti svoju kožu. Glavna je uloga poboljšati zaštitni sloj kože s hijaluronskom kiselinom, viskomolekularnom kod suhe kože i niskomolekularnom kod masne i kombinirane kože, uvrstiti ceramide, peptide i zaštitna prirodna ulja. Nourishing krema Juliette Armand bogate je teksture i vitaminima A i E i što je čini idealnom za noćnu njegu kod normalne i suhe kože. 

Vrijeme za retinole i voćne kiseline
U vrijeme kad sunčeve zrake nisu toliko jake idealno je vrijeme za proizvode na bazi retinola i AHA kiselina koji ujednačavaju pigmentacije, umanjuju akne, sužavaju pore, ublažavaju bore i poboljšavaju teksturu kože.Za preporuku su Retinoid 3% serum i Aha smoothing krema.  Retinoidi i voćne kiseline nekada mogu izazvati iritaciju, crvenilo i ljuštenje pa je važno nakon korištenja stavljati hidratantne barijerne kreme i zaštitni faktor. Također ih treba primjenjivati s oprezom kod osjetljive kože. 

Napravite tretmane za koje će Vam koža biti zahvalna
Tretmani koji je idealan u zimskom periodu je Hydra cool koji dubinski čisti, hidratizira i revitalizira kožu. Također Oxygen tretman pruža blagodati čistog kisika u preparatima, inhalacijom i sprejanjem te značajno umiruje upalu kože, hidratizira i pruža zdravi sjaj. Laseri su metode koje se uvijek preporuča raditi u zimskim mjesecima jer je insolacija najmanja pa je mogućnost za stvaranje hiperpigmentacija najmanja. CO2 frakcijski laser svakako je za preporuku kod svih koji imaju generalizirane pigmentacije, bore, proširene pore te za potpunu obnovu kože. Nd Yag laser za uklanjanje pigmentacija i kapilara također je idealno raditi u zimskim mjesecima, na čemu će vam u ljeto biti zahvalna.