Karisma- novost na našem tržištu

KARISMA je prvi inovativni biostimulator koji se temelji na Rh kolagenu tipa I, hijaluronskoj kiselini i karboksimetil celulozi. Do sada nikada jedan injektivni biostimulator nije sadržavao toliko aktivnih sastojaka koji daju izvrsne rezultate. Sadrži prirodne sastojke, a ima biostimulirajući učinak. Naime, potiče proizvodnju kolagena i elastina što dovodi do rekonstrukcije kože i posljedično poboljšanja čvrstoće i elastičnosti. Također djeluje na zaglađivanja bora i ožiljaka te prirodnu obnovu kože u vidu učvršćivanja, zatezanja i poboljšanja kvalitete kože.

Što ga izdvaja od ostalih biostimulatora kolagena? 
Inovativni i vrlo sigurni sastav Karisme – kolagen koji se koristi u KARISMI dobiva se iz niti svilene bube, a ne iz životinjskog tkiva. Kao rezultat, jamči savršenu toleranciju bez opasnosti od neželjenih reakcija. 100% je biokompatibilan s ljudskim tkivima. 

Kako djeluju aktivni sastojci? 
Sadrži polipeptidni lanac kolagena tipa I α1, a dobiven je inovativnom tehnologijom uz korištenje svilenih niti. Kolagen kao najvažniji protein veziva značajno poboljšava čvrstoću i punoću kože, popunjava bore i ožiljke. 
Visokomolekularna hijaluronska kiselina– daje učinak odmah nakon tretmana i poboljšava kvalitetu vezivnog tkiva. 
Karboksimetil celuloza ima svojstva protiv starenja, smanjuje aktivnost štetnih slobodnih kisikovih radikala i endogene hijaluronidaze. Time ima zaštitni učinak i sprječava razgradnju hijaluronske kiseline. 

U kojim dobnim skupinama se koristi?
Tretman se također može koristiti kao tretman protiv starenja nakon 35-40 godina. Prema rezultatima, uz ovaj preparat koža sporije stari, dulje zadržava čvrstoću i elastičnost. KARISMA također pomaže kod promjena na koži tijekom menopauze, kada dolazi do brzog gubitka i atrofije kolagena i tkiva kao posljedica pada razine estrogena. Ujedno je i lagani filer, tzv. soft filer, koji daje mogućnost prirodnog poboljšanja izgleda bora, a učinak je vidljiv gotovo odmah nakon tretmana.

Koja je namjena korištenja Karisme?
⁃ Pomlađivanje kože lica, usta, vrata, dekoltea i ruku 
⁃ Poboljšanje konture lica, 
⁃ Blagi lifting učinak 
⁃ Smanjenje bora, osobito kod bora gdje ne inače slabije vidljiv učinak filera kao što su horizontalne bore vrata, pušačke bore, površinske bore na obrazima 
⁃ Smanjenje ožiljaka i strija 
⁃ Poboljšanje kvalitete i gustoće kože

–  Hidratacija suhe, umorne, opuštene i dehidrirane kože

Koji su učinak djelovanja Karisme na kožu?
KARISMA koristi nevjerojatno čist oblik sintetičke hijaluronske kiseline koja se vrlo malom iglom strateški ubrizgava u gornje slojeve kože. Za razliku od hijaluronske kiseline koja se koristi u tretmanima punila, ova hijaluronska kiselina je vrlo tekuća (poput meda) koja se bez napora raspršuje u kožu gdje djeluje kao ‘potporni zid’ na tkiva, hidratizira i započinje svoj proces bioremodeliranja kako bi se poboljšala opuštenost kože i vratio izgubljeni ovalni oblik lica. Molekula dugotrajne mladosti djeluje poput milijuna opruga koje vraćaju izgubljenu konturu lica. 

Koliko tretmana je potrebno?
U pravilu se rade dva tretmana s razmakom od mjesec dana između tretmana. Ovisno o dobi, načinu života i kvaliteti kože, učinci mogu trajati od 6 do 12 mjeseci, a booster tretman se preporučuje nakon 4 mjeseca.