Karisma Rh kolagen

Karisma je prvi inovativni biostimulator koji se temelji na Rh kolagenu tipa I, hijaluronskoj kiselini i karboksimetil celulozi. Sadrži prirodne sastojke, a ima biostimulirajući učinak.

Tretman

Karisma je injektivni, resorptivni biostimulirajući proizvod koji  potiče proizvodnju kolagena i elastina što dovodi do rekonstrukcije kože i posljedično poboljšanja čvrstoće i elastičnosti. Također djeluje na zaglađivanja bora i ožiljaka te prirodnu obnovu kože u vidu učvršćivanja, zatezanja i poboljšanja kvalitete kože.

Sadrži polipeptidni lanac kolagena tipa I α1, a dobiven je inovativnom tehnologijom uz korištenje svilenih niti. Kolagen kao najvažniji protein veziva značajno poboljšava čvrstoću i punoću kože, popunjava bore i ožiljke.
Visokomolekularna hijaluronska kiselina– daje učinak odmah nakon tretmana i poboljšava kvalitetu vezivnog tkiva.
Karboksimetil celuloza ima svojstva protiv starenja, smanjuje aktivnost štetnih slobodnih kisikovih radikala i endogene hijaluronidaze. Time ima zaštitni učinak i sprječava razgradnju hijaluronske kiseline.

Od ostalih ostalih biostimulatora kolagena izdvaja ga inovativni i vrlo sigurni sastav Karisme . Naime kolagen koji se koristi u Karismi dobiva se iz niti svilene bube, a ne iz životinjskog tkiva. Kao rezultat, jamči savršenu toleranciju bez opasnosti od neželjenih reakcija. 100% je biokompatibilan s ljudskim tkivima. Karisma koristi nevjerojatno čist oblik visokomolekularne hijaluronske kiseline koja se vrlo malom iglom strateški ubrizgava u gornje slojeve kože. Za razliku od hijaluronske kiseline koja se koristi u drugim hijaluronskim punjačima, ova hijaluronska kiselina je vrlo tekuća (poput meda) koja se bez napora raspršuje u kožu gdje djeluje kao ‘potporni zid’ na tkiva, hidratizira i započinje svoj proces bioremodeliranja kako bi se poboljšala opuštenost kože i vratio izgubljeni ovalni oblik lica. Molekula dugotrajne mladosti djeluje poput milijuna opruga koje vraćaju izgubljenu konturu lica. Ujedno djeluje i kao lagani filer, tzv. soft filer, koji daje mogućnost prirodnog poboljšanja izgleda bora, a učinak je vidljiv gotovo odmah nakon tretmana.

Prije tretmana aplicira se anestetska krema koja se drži 45 minuta kako bi tretman bio što ugodniji, a potom se sitnim ubodima po cijelog regiji ubrizgava poput mezoterapije, a ukoliko se popunjavaju bore onda se primjenjuje linearno u bore. Po tretmanu normalna su reakcija sitne papule koje se povlače kroz 1-2 dana.

Kandidati

Tretman se također može koristiti kao tretman protiv starenja nakon 35-40 godina. Prema rezultatima, uz ovaj preparat koža sporije stari, dulje zadržava čvrstoću i elastičnost. KARISMA također pomaže kod promjena na koži tijekom menopauze, kada dolazi do brzog gubitka i atrofije kolagena i tkiva kao posljedica pada razine estrogena.
Osim toga koristi se i kod:
⁃ pomlađivanja kože lica, usta, vrata, dekoltea i ruku
⁃ poboljšanje konture lica,
⁃ postizanja blagog lifting učinka
⁃ smanjenja bora, osobito kod bora gdje ne inače slabije vidljiv učinak filera kao što su horizontalne bore vrata, pušačke bore, površinske bore na obrazima
⁃ smanjenja ožiljaka i strija
⁃ poboljšanja kvalitete i gustoće kože
– hidratacije suhe, umorne, opuštene i dehidrirane kože

Rezultati

U pravilu se rade dva tretmana s razmakom od mjesec dana između tretmana. Ovisno o dobi, načinu života i kvaliteti kože, učinci mogu trajati od 6 do 12 mjeseci, a booster tretman se preporučuje nakon 4 mjeseca. Ukoliko se aplicira kao blagi filer rezultati popunjavanja bora vidljivi su odmah po završetku tretmana.

Oporavak

Neposredno nakon zahvata koža može biti blago crvena i natečena zbog  uboda (osobito ako je proizvod primijenjen tehnikom mezoterapije). Ovi simptomi obično nestaju unutar nekoliko sati, ponekad mogu potrajati 2-3 dana. Ponekad se mogu pojaviti modrice koje prolaze također kroz par dana. Tijekom vremena oporavka preporuča se slijediti tipične preporuke za njegu kože nakon injektivnih tretmana:

– voditi računa o čistoći kože, koristeći blaga sredstva za čišćenje; ne dodirivati lice prljavim rukama, ne brisati ga korištenim ručnikom,
-ako postoji crvenilo ili modrice, mogu se koristiti posebne kreme za ubrzavanje zacjeljivanja kože nakon zahvata,
-izbjegavajte bazen, teretanu, vruće kupke i saunu najmanje 1 tjedan,
-zaštitite kožu kremom za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom jer su mjesta ubrizgavanja osjetljiva su na UV zrake,