Id duo sculpt saveznik za uklanjanje podbratka

Podbradak nastaje uslijed opuštanja mišića vrata i formiranja masnih jastučića. Naime, nastanak podbratka se povezuje s naslijeđem, posljedica je i starenja radi gubitka elasticiteta tkiva, a često je vezan uz prekomjernu debljinu, ali se nađe i kod osoba koje nisu sklone debljanju. Sve više osoba poseže za estetskom korekcijom podbratka i lakše se odlučuje za nekirurške metode u usporedbi s kirurškom korekcijom. U Skin Clinic centru odlične rezultate postižemo s ID Duo sculpt uređajem.

Na kojem principu radi ID Duo sculpt?

ID Duo sculpt radi na principu fokusirane monopolarne radiofrekvencije i diodnog lasera. Može se koristiti za različite dijelove tijela. Za područje podbratka apliciramo ergonomski aplikator fokusirane  monopolarne radiofekvencije koja prodire najdublje od ostalih tipova radiofrekvencija. Ona ciljano djeluje na masno tkivo kao i diodni laser 635 nm, a proizvodi toplinu u masnom tkivu koja se akumulira za cijelo vrijeme trajanja tretmana i postiže se jak lipolitički efekt. Osim utjecaja na smanjenje obujma djeluje i na učvršćivanje veziva pa ima dvojako djelovanje: reducira masno tkivo i zateže kožu.

Kako izgleda tretman?

Nakon označavanja područja koje ćemo tretirati na podbradak se aplicira posebni aplikator. Nakon toga namještamo željenu dubinu prodiranja ovisno o debljini masnog tkiva. Potom reguliramo temperaturu s obzirom na karakteristike tkiva i udobnost klijenta. Tretman traje svega 20 minuta, a tijekom tretmana osjeća se toplina pa je tretman iznimno ugodan.

Koliko tretmana je potrebno?

Već od prvog tretmana postiže se redukcija masnih naslaga za oko 20% i zatezanje kože čime se poboljšava i kontura donje čeljusti. Tretmani se rade svaka 3-4 tjedna, a preporuka je napraviti 3 tretmana. Prvi rezultati se vide nakon 4 tjedna, a konačni nakon 3 mjeseca jer je potrebno  vrijeme da se produkti masnih stanica u potpunosti izmetaboliziraju.