Dermapen tretman smanjiti će ožiljke od akni

Ožiljci od akni često se pojavljuju nakon akni kao posljedica upale u adolescenata, ali i u odrasloj dobi.
Naime jača upala uzrokuje oslobađanje enzima koji razgrađuju vezivno tkivo i ostavljaju ožiljke u koži. Oni
mogu biti ispod razine kože (atrofični) i iznad razine kože (hipertrofični i keloidi).

Osobito kod mladih osoba predstavljaju estetski problem, a često su predmet manjka samopouzdanja i samopoštovanja, srama i nelagode. Međutim u suvremenom svijetu estetike postoje brojne metode za rješavanje ožiljaka od akni. Jedna od najučinkovitijih je svakako DERMAPEN.

Na kojem principu radi Dermapen?
Dermapen je uređaj koji izgleda poput deblje olovke, a radi na principu rotirajućih mikroiglica koje vertikalnim ubodima ulaze pod kožu, do razine dermisa odnosno srednjeg sloja kože. Dermapen 4 kojeg koristimo u Skin Clinic centru, nježno klizi po koži stvarajući milijune finih, okomitih frakcijskih kanala do 104% brže od ostalih microneedling uređaja, bez ozljede epidermisa. Dubina prodiranja iglica individualno se prilagođava tipu kože, dijelu lica koje se tretira i dubini ožiljka. Kroz stvorene kanaliće u koži apsorbira se i do 80% više hranjivih tvari iz preparata koje koristimo tijekom tretmana. Tretman djeluje kao kolagen indukcijska terapija budući da kontrolirane mikrooozljede kože potiču stvaranje novog veziva, kolagena i elastina čime se saniraju kožne nepravilnosti, popunjavaju ožiljci i poboljšava se tekstura kože. Radi toga koža izgleda obnovljeno, sjajna, s manje vidljivim pigmentacijama i
ožiljcima.


Dermapen protokol za liječenje ožiljaka
Nova verzija Dermapen 4 jedini je uređaj s mikoiglicama na tržištu s vlastitim Dermapen 4 ST
Scar Protocol
za ublažavanje različitih vrsta ožiljaka uključujući ožiljke nakon akni, atrofične ožiljke i kirurške ožiljke. Protokol omogućava prodiranje iglica čak do 3,0 mm, što znači veći poticaj u proizvodnji kolagena i elastina i dosezanje dubljih slojeva dermisa. Inkorporirana tehnologija omogućuje automatsku
ponovnu kalibraciju postavki kao što su pritisak, prodor i brzinu za ciljanu i visoko poboljšanu preciznost. Ove dodane značajke rezultiraju manje povlačenje kože, bolje klizanje, a za pacijenta znače manje boli i
nelagode tijekom postupka.

Također prije tretmana nanese se anestetska krema čime je tretman dodatno ugodan. Tijekom postupka koriste se preparati s hijaluronskom kiselinom te mezoterapijski kokteli specijalno prilagođeni koži s ožiljcima koji intenzivno potiču obnovu kože. U sklopu tretman odlične rezultate daju i Dermapen egzosomi EXO Skin. Egzosomi imaju strukture poput mjehurića koji sadržavaju biomolekule poput proteina, peptida, RNA, faktora rasta. Imaju ključnu ulogu međustaničnoj komunikaciji, cijeljenju
kože, obnovi tkiva i intenzivnom anti-age efektu, a imaju i protuupalni učinak. Također uklanjanju
neželjene površinske proteine kože te otpadne elemente među stanicama. Radi brojnih prednosti
koristimo ih za pomlađivanje i poboljšanje teksture kože, smanjenje ožiljaka i pora, ublažavanje
postupalnih pigmentacija nastalih djelovanjem akni, ali i smanjenje simptoma akni. Po završetku tretmana na kožu se nanosi umirujuća maska te Vitamin rich repair krema obogaćena esencijalnim vitaminima (A, B, C, E), peptidima i antioksidansima koji jačaju kožnu barijeru, umiruju i hrane kožu. Na kožu se nanosi i apsorbira uz pomoć masažnog nastavka dermapena što tretman čini ugodnim i opuštajućim.

Koje su prednosti Dermapen 4 tretmana mikroglicima?

  • Brz tretman. Dermapen 4 ima ukupno 16 igala koje proizvode do 1920 rupica u sekundi. To znači kraće vrijeme trajanja microneedlinga za pacijente, što ga čini dobrim postupkom pomlađivanja kože za one koji imaju užurbane raspored.
  • Sigurnost na razini. Dermapen ima ugrađen sustav antikontaminacije čime je moguće korištenje svakog nastavka samo jednom što ga čine sigurnim uređajem za pacijente .
  • Kratak opravak. Nakon tretmana koža bude crvena sa osjećajem zatezanja i peckanja. Crvenilo najčešće prođe kroz 1-2 dana, a postupno se smanjuje i osjećaj zatezanja i peckanja. Moguće je blago ljuštenje kože. Obavezno je nanošenje visokog zaštitnog faktora uz izbjegavanje sunčanja, solarija i saune.
    Pogodan za sve tipove kože i fototipove.
  • Dermapen se može raditi na licu i tijelu čak i kod osjetljivih tipova i boja kože, kao i kod pacijenata koji imaju rozaceju ili crvenilo kože.