5 najčešćih pitanja o King Shape-u

King shape jedan je od vodećih tretmana za oblikovanje tijela koji inkorporira nekoliko različitih tehnologija u jednom uređaju. Sinergija metoda djeluje učinkovito na smanjenje obujma masnih naslaga, limfnu drenažu i učvršćivanje vezivnog tkiva.

Na kojem principu radi King Shape?

King Shape radi na principu 4 tehnologije: * dualne ultrazvučne kavitacije * radiofrekvencije * infracrvenog lasera * endermologije. Sve tehnologije su zajedno integrirane kroz različite aplikatore i aktiviraju se nakon vakuumskog usisa u aplikatoru što tretman čini fokusiranim samo na kožni i masni nabor tkiva u čašici bez djelovanja na okolno tkivo što čini tretman sigurnim. Za razliku od ostalih uređaja u King shape-u imamo dvostruku ultrazvučnu kavitaciju pod kutom 45 stupnjeva sa snažnim lipolitičkim efektom u sinergiji sa radiofrekvencijom i infracrvenim laserom koji se aktiviraju nakon vakuumskog usisa. Radiofrekvencija kontrolirano zagrijava tkivo na temperaturu 37-41° C što potiče stvaranje i reorganizaciju kolagenih vlakana. Infracrveni laser jako potiče cirkulaciju, dotok hranjivih tvari i kisika te eliminaciju štetnih tvari. Endermologija (vakuum sa rolerima, radiofrekvencijom i infracrvenim laserom) usisava masno tkivo, usitnjava ga rolerima i potiče cirkulaciju te lipolizu.

Koliko tretmana je dovoljno?

Broj tretmana je individualan, a ovisi o količini masnih naslaga, vrsti i stupnju celulita, metabolizamu i prehrambenim navikama klijenta. Obično je preporučeno minimalno 3 tretmana, a može se raditi i do 10 tretmana, ovisno o stanju. Tretman se ponavlja svakih 7 dana.

Tko su idealni kandidati?

Kandidati su osobe koje imaju višak masnih naslaga, celulit i/ili mlohavu kožu na rukama, nogama, trbuhu, stražnjici. Jako pretile osobe nisu kandidati za King Shape. Tretman je kontraindiciran kod onkoloških bolesnika, kod osoba sa ugrađenim pacemaker-om i metalnim implatantima, kod epilepsije, akutnih upala u trbušnoj šupljini, temperature, tromboze, težih bolesti jetre i bubrega budući da se metabolizam masti odvija preko ovih organa, kod trudnica i dojilja te osoba koje su bile podvrgnute operativnim zahvatima zadnja 3 mjeseca.

Moram li paziti na prehranu nakon tretmana?

Potrebno je pripaziti na prehranu nakon tretmana i piti veće količine čiste vode nezaslađenih čajeva. Preporučuje se što više eliminirati masnu, slanu i začinjenu hranu te jednostavne šećere poput slatkiša, peciva, gaziranih pića, instant napitke  i alkohol. Tjelesna aktivnost je također poželjna jer se time olakšava eliminacija masnih naslaga. Kombinacija tretmana tijela, treninga i pravilne prehrane daje najbolje rezultate.

Kad se vide prvi rezultati?

Početni rezultati vidljivi su odmah nakon tretmana. Često se naočigled vidi manji obujam tretiranog područja i/ili zaglađenija koža. Klijenti opisuju osjećaj olakšanja u tijelu, bolji osjećaj u svojoj koži. Kod tretmana celulita na nogama najbolji rezultati su nakon mjesec do dva nakon tretmana koliko je potrebno da se učvrsti vezivvno tkivo i time završi oblikovanje. Rezultati King shape tretmana mogu dugo potrajati uz adekvatan životni stil i primjerene prehrambene navike.