Frakcijska radiofrekvencija

Frakcijska radiofrekvencija Ulverin R, tehnologija je koja kombinira isporuku frakcionirane radiofrekvencije kroz minimalno invazivne mikroiglice u negativnom tlaku vakuuma čime se stimulira obnova kože te stvaranje novog veziva.

Tretman

Precizno kontrolirana energija radiofrekvencije (RF)  izravno se isporučuje u ciljanu dubinu dermisa. Dubina prodiranja igala do 0.1 -3 mm prilagođava se ovisno o cilju tretmanu odnosno terapijskom učinku. Vakuumska RF tehnologija mikroiglicama  u kontroliranim frakcijama omogućuje siguran i precizan rad bez neželjenih nuspojava, uz jednakomjernu isporuku energije u kožu.. Jednokratni vakuumski nastavak sadrži 25 pozlaćenih mikroiglica.

Prije tretmana na kožu se nanosi anestetska krema kako bi tretman bio što ugodniji. Nakon vakuumskog usisa uvode se mikroiglice u kožu na ciljanu dubinu gdje se otpušta visokofrekventna energija radiofrekvencije i zagrijava tkivo od 45-60°C. Energija radiofrekvencije na točno određenom mjestu i dubini stimulira i reorganizira kolagena i elastinska vlakna te obnavlja kožu. Indikacije za tretman su:

  • regeneracija kože
  • lifting
  • bore
  • proširene pore
  • ožiljci
  • poboljšanje tonusa
  • strije
  • celulit

Kandidati

Idealni kandidati za tretman frakcijskom radiofrekvencijom su osobe koje imaju blage do umjerene znakove starenja kože ili druge navedene indikacije poput strija, ožiljaka, proširenih pora, celulita.  Ovaj tretman se može primijeniti na različitim dijelovima tijela, uključujući lice, vrat, dekolte i tijelo. Kandidati nisu osobe koje imaju vidljive infekcije na mjestu tretiranja, rane, autoimunske bolesti veziva.

Rezultati

Rezultati frakcijske radiofrekvencije obično nisu odmah vidljivi, jer je potrebno vrijeme da se potakne proizvodnja kolagena i regeneracija kože što je prosječno mjesec do dva. Nakon nekoliko tjedana ili mjeseci, koža postaje zategnutija, tonirana i poboljšava joj se tekstura. Obično je potrebno 3 tretmana s razmakom od mjesec dana između.

Oporavak

Oporavak nakon tretmana frakcijskom radiofrekvencijom obično je brz i minimalno invazivan. Može se javiti blago crvenilo, oteklina ili osjetljivost na tretiranim područjima, ali te promjene obično brzo prolaze, u prosjeku kroz nekoliko sati do par dana. Rijetko je moguća pojava pigmentacija. U vrijeme oporavka potrebno je nanositi obnavljajuće kreme, štititi se od izlaganja suncu i stavljati kreme sa zaštitnim faktorom.