Coolsculpt – kriolipoliza trbuha za moj novi početak

Kriolipoliza je metoda trajnog uklanjanja masnih naslaga na potpuno neinvazivan način radi čega je stekla svoju popularnost.Naime rađamo se s predodređenim brojem masnih stanica u koje se debljanjem talože masne naslage. Redukcijske dijete, vježbanje te druge estetske aparativne metode djeluju na način da smanjuju obujam masnih stanica, ali ih trajno ne uklanjanju. Liposukcija kao invazivna kirurška metoda uklanja masne stanice, a zahtijeva oporavak i nosi svoje rizike. Međutim kriolipoliza djeluje na način da masne stanice uvodi u programiranu staničnu smrt, apopotozu, što znači da sa svakim tretmanom dio njih odumire. Prednost je u tome što sa svakim tretmanom imamo oko 30% manje masnih stanica na tretitanoj zoni. Debljanjem se zato masnoće mogu samo pohranjivati u preostalim masnim stanicama, ali nikad više u onima koje su odumrle odnosno trajno se uklonile. Masne stanice se u cijelosti izlučuju iz organizma klasičnim metaboličkim procesima.

Kako djeluje kriolipoliza? 

Kriolipoliza djeluje na način da zamrzavanjem uzrokujemo kristalizaciju masnih stanica. One se eliminiraju putem limfe, jetre i bubrega. Odlično djeluje na tvrdokorne masne naslage koje se teško rješavaju dijetnim režimom i treningom. Cool Sculpt kriolipoliza za razliku od drugih uređaja gdje su u aplikatoru integrirane samo dvije ploče koje hlade, ima hlađenje kroz cijelu površinu aplikatora, za 360°, čime je učinak bolji, a vrijeme tretmana kraće.

Kako izgleda tretman? 

Prvo se označi područje koje će se tretirati. Na tretirajuću regiju poput trbuha, bedara, ruku, podbratka, stražnjice ili leđa aplicira se termostabilna membrana koja štiti kožu. Preko nje se stavlja aplikator koji vakuumski usisa masno tkivo koje prvo zagrijava što čini tretman ugodnim. Potom započinje hlađenje do -10C kroz 30-45 minuta. Kada aplikator počne hladiti osjeća se hladnoća koja se intezivira uz osjećaj bockanja u tkivu. Postizanjem ciljane temperature ubrzo dolazi do anestezije i analgezije (zbog efekta zamrzavanja) i tretman je ugodan do samog kraja. U jednom tretmanu može se tretirati jedan ili više masnih jastuka. U isto vrijeme mogu se tretirati do 3 različita masna jastuka na tijelu i podbradak. Za cijelo vrijeme trajanja tretmana osoba je u ugodnom ležećem ili poluležećem položaju.  Za adekvatan rezultat potrebno je napraviti 3 tretmana s razmakom od mjesec dana između tretmana. 

Kako izgleda oporavak?

Kriolipoliza je neivazivna metoda nakon koje se odmah možete vratiti svojim obvezama jer ne zahtijeva oporavak. U pravilu tkivo nakon tretmana izgleda crvenkasto, hladno na dodir i može biti bljeđe i utrnuto na pojedinim mjestima. Dio koji je bio pod aplikatorima kozmetičar promasira kako bi potaknuli cirkulaciju i limfnu drenažu i time potpomogli  razgradnju masnih stanica. Takoder se javlja se osjećaj peckanja, bockanja i svrbeža te punoće u grlu nakon tretiranja podbratka. Sve nuspojave nestaju kroz nekoliko dana. 

Kad su vidljivi rezultati? 

Prvi rezultati vidljivi su nakon nekoliko tjedana, a krajnji rezultati nakon 2-3 mjeseca koliko je potrebno da se metabolički procesi odviju do kraja. Smanjenje masnoća s tijela će izgledati će sasvim prirodno i događati će se postupno, kao da ste prehranom i vježbanjem postigli vidljive rezultate.

Ostavlja li CoolSculpt ožiljke?

CoolSculpt ne ostavlja tragove koji bi upućivali da ste bili na nekoj estetskoj proceduri. Koža je cijelo vrijeme zaštićena, a hladnoća i zamrzavanje djeluje samo na masne stanice, ne i na stanice kože. 

Može li se kombinirati s drugim tretmanima?

Svakako je u cilju što boljeg rezultata poželjna kombinacija s drugim metodama koje će djelovati na učvšćivanje kože, toniranje mišića i smanjenje obujma poput ID Duo sculpta, EMS-a te King Shapea.